Nyvri

Selskapsspill og spill på Internett

Posted by: admin | Category: Spill | Comments Off on Trivial Pursuit

Trivial Pursuit, eller bare TP, er et spørrespill. Spillet ble lansert i Canada i 1982, og er et av verdens mest spilte spørrespill. Spillet ble planlagt allerede i 1979, da de to vennene Scott Abbott og Chris Haney hadde en vennskapelig krangel om hvem av dem som var best til å spille spill. Krangelen endte med at de begynte å lage sitt eget brettspill. De fikk med seg John Haney, storebroren til Chris, og Johns venn Ed Werner.

dice-2

Spillet ble raskt populært i Nord-Amerika. Bare i 1984 ble mer enn 20 millioner spill solgt. I 2004 hadde spillet blitt solgt i nesten 88 millioner eksemplarer i 26 land, på 17 språk. Den første norske utgaven var Trivial Pursuit Genus 1985, som ble utgitt i 1985.

Hver spiller får utdelt en spillbrikke med 6 kakestykker. Målet er å fylle opp brikken med kakestykker i seks ulike farger. Hver farge symboliserer en kategori i spillet. For å få et kakestykke, må man svare rett på et såkalt Kakespørsmål, som er markert med egne felter på spillebrettet. De andre feltene er vanlige spørsmålsfelter, omkastfelter, felter der man kan flytte til kakefelter, og feltene start og mål.