Nyvri

Selskapsspill og spill på Internett

Posted by: Roger | Category: Spill | Comments Off on Alias Party

Leverandøren Tactic viser imponerende takter med spillet Alias Party. Dette er en utgave som er basert på barn og ungdom.

Det er mange likheter mellom Alias og Alias Party. Det er likevel en del endringer i spillet som er verdt å få med seg.

Ikke helt som vanlig Alias

Designet på spillet er mørkt og forskjellig fra andre utgaver av Alias. Som med andre varianter er det å gjette ord utgangspunktet for spillet. Lagene består av minst to spillere og her kan man også gjerne være flere. Målet er å komme først frem til mål ved å finne de riktige ordene og løse andre utfordringer.

Den store endringen er de nye feltene som er satt inn på spillbrettet. Fire forskjellige felt er markert med et kamera, et smilefjes, et strekmenneske og en bok. Disse symbolene avgjør hvilke utfordringer man må komme seg gjennom. For eksempel må man fortelle en historie ved bruk av ord fra et eller flere kort om man får boken. Da skal de andre på laget gjette hvilke av ordene i historien som finnes på kortet. Skulle man få smilefjes må man forklare ord med et tydelig humør. Man kan blant annet være trist, glad eller forbannet. Kamera indikerer at man må beskrive en kjendis, og strekmennesket innebærer at man må forklare i en spesiell positur.